Klipp klipp klipp

Att sätta sig på ett tåg tidigt i ottan till Stockholm enkom för ett möte har visst sina fördelar. Särskilt om man innan mötet hinner sätta i sig en habil lunch och kopp kaffe på Chutney och ta en svängom på Pet Sounds. Jag har tidigare klagat en del på Pet Sounds då de inte riktigt uppfyllt mina våta drömmar om vad den affären bör vara. Men den här gången så klippte jag till ordentligt och känner mig uppfylld och rik på livsenergi och pepp.

För det första gick det snabbt att lokalisera mina tre skivinköp. De kändes självklara och uppenbara. Fem minuter i butiken och jag var redo för kassan. Redan när jag lämnade affären med påsen gungandes i min hand kändes det bra. Och ännu bättre känns det nu när jag rippat in skivorna i iTunes och börjat lyssna.

Love Is All - Love Is All Mixed Up. Det vill säga, Love Is All mixade, remixade och på andra sätt alternerade av godingar som Hot Chip, Maps och The Studio för att nämna några. Helt oemotståndligt och sinnesjukt bra - såväl på papperet som på skiva. Redan en favorit.

Rubies - Explode From The Center. Äntligen i annan form än enstaka mp3:or och myspacebesök. Låter mycket lovande.

Montys Loco - Farewell Mr. Happy. Det tog exakt 40 sekunder för mig att bli kär i den här skivan. De 35 första av dessa sekunder bestod av ljudet av en typ bilmotor, på 35 kom musiken i gång, och på 40 kom Anjas röst. Jag kan inte ens förklara hur eller varför. Det bara kändes som kärlek vid första hörkastet. Anja Bigrell och Marie Eklund som utgör Montys Loco har varit i Namibia och spelat in stora delar av den här skivan. Skulle ju kunna vara ytterligare en grej som låter sjukt cool och spännande på papperet, men sen inte levererar när det kommer till kritan. Men utan att ens ha lyssnat på mer än halva skivan så känner jag redan mig lugn med att sätta hela mitt  rykte på spel och garantera att det gör den. Det är bara omöjligt att värja sig, det är så aggressivt och vackert. Man bara sugs in.

Så sugs in. Och klipp till. Säger den universellt goda smaken förkroppsligad genom, ja just det - mig.


I was nineteen

I fredags spelade Tegan & Sara för mig på Nalen. Mig och några andra. Och trots att det stod en skitlång kille framför mig som titt som tätt böjde sig mot sin flickvän och kommenterade konserten så det inte gick att parera hans ivägen-het så var det helt magiskt. Nästan så att det var på gränsen till för bra. För bra för att det inte känns som att skivorna räcker till längre. För bra för att man känner att beroendet snarare ökade än avtog när man fick i sig en dos av dem live.

Hanna sa att de är lite som Gilmore Girls. Och det är fan sant, de snackar ju oavbrutet och snabbt och rörigt och smart och roligt och med tusen referenser och sidospår. När de inte spelar musik då. Det är antagligen en väldigt stark anledning till att jag gillar dem. Och att de är från Kanada förstås.

Bland annat så berättade de att första gången de var i Sverige så var de förband till Bryan Adams. Bryan blev dock sjuk och ställde in, så vad de gjorde var i princip att promenera några varv runt kvarteret kring hotellet där de bodde och äta på MacDonalds med sin manager, sen flög de hem igen. Tydligen var det här Sverigebesöket bättre. Vilket kändes fint att höra så klart.

Annars så pratade de mycket om fåglar. Och förhållanden. Och att det var trevligt att befinna sig i ett engelsktalande land där folket låtsades att de var roliga.

Det är ju förresten skitbra att de är två. Alla snygga stämmor som finns på skivan och som andra artister som bara kommer i ett exemplar måste ditcha live kör ju de och det blir skitsnyggt och ännu mäktigare än på skivan till och med.

Förresten så kan jag meddela att jag fick den sista t-shirten av modell svart med lila text och grejer på. Någonsin. Merchandisetjejen såg så ologiskt ledsen ut när jag bad om den i medium att jag inte fattade någonting. Sen berättade hon att det var den sista ever och jag kände mig väldigt lyckligt lottad och utvald. Den t-shirten steg i affektionsvärde snabbare än snabbt.

Jag får trösta mig med den när jag tänker på att det kommer dröja cirka en giljon år innan jag får se dem igen.

Här får ni lite Tegan & Sara i ett av sina Gilmore Girls-moments, följt av en finfin tappning av Dancing In The Dark.


Dålig

Bozo konstaterade i dag att jag bloggar dåligt. Eller klagade kanske han gjorde, det är väl en fråga om grad av engagemang egentligen. Konstatera är bara som att, jaha, du är dålig. Men utan vidare reflektion eller åsikt på det ämnet. Klagomål innebär ju en viss grad av engagemang, om än av negativ karaktär. Man är besviken eller uttråkad eller förbannad eller sur eller i det här fallet kanske bara tomgångssurfande på Internet och i behov av något nytt att konsumera, läsa, tänka på. Men så är det tomt. Inget har hänt. Hatar när det händer. Man klickar på explorerknappen med viss grad av förväntning, vad har hänt sedan sist jag var här. Vem har skrivit vad, vilken feedback har jag fått, hur många har sett mig, har någon tänkt eller sagt något bra om mig. Eller, så brukar jag tänka i alla fall. Man skulle av det kunna dra slutsatsen att jag är sjukt egocentrerad. Och det är jag nog också. Men det är inte samma sak som egoistisk. Jag är egocentrerad för att jag hela tiden behöver bekräftelse på var i världen jag passar in, och det är viktigt för mig att min plats och min roll stämmer överens med hur jag själv ser mig själv. Men egoistisk är jag inte för det, för jag bryr mig uppriktigt och genuint om nästan alla jag vet. Och ärligt talat är det ju bara mitt problem att jag är så brydd med att hela tiden kolla av var jag står någonstans. Det är min neuros, ge fan i den.

Men det gick allmänt dåligt i dag. En blev förbannad och sa "nej, nu blir jag uppriktigt förbannad". En annan tyckte att jag inte skulle vara så negativ.

Jag själv fick mest känslan av att befinna mig i twilight zone och kände mig plötsligt väldigt ensam.

Men så ringer bullen och säger att hon kommer hit. Så nu verkar det som att jag i alla fall kommer få sova en natt. Det är bra.

Det som är så nice med Stockholm

Är bland annat alla småbarnspappor som befolkar fiken och drar runt på sina barnvagnar tillsammans. Jag vet, jag vet, det är 2000-talet. Men det är faktiskt inte så himla vanligt i, säg Hultsfred. I Hultsfred har vi å andra sidan inte heller så många fik att dra runt barnvagnar på.

I kiss you on the brain in the shadow of the train

Gud vad länge sen det var man lyssnade på Moldy Peaches. Bara ovanstående textrad har ju kvalificerat in dem i den lätt retarderade men samtidigt genialiska hörnan  av musikhistorien för alltid. Men med tanke på hur frekvent deras debutplatta nöttes i skivspelaren och hur totalt dominerande de var där ett tag så kanske det inte är så konstigt att man inte haft superhunger att engagera sig i vare sig Adam Green eller Kimya Dawson på soloäventyr. Det räckte liksom för ett tag. Närmare bestämt i ett halvt decennium.

Men nu är de tillbaka i ens medvetande igen, och i vilket trevligt sällskap sen. Var och såg Juno på den lokala biografen i går. Vilken fantastisk film. Hon vadheterhon skådespelerskan som även gör huvudrollen i Hard Candy måste ju vara den skönaste personen i hela världen. Jag älskar henne. På det helt platoniska idoliserande sättet alltså. Hon skulle ju förmodligen dissa mig så hårt om hon någonsin träffade mig och jag skulle stå där och förstå ungefär hälften av vad hon just sagt men ändå smälta lite av det vältaliga aggrot framför mig.

Ja. Annars då. Helgens lärdom/nymyntade uttryck:

If you ain't a fucker, you're a goner.

Shit vilka skarpa grejer man kläcker ur sig med lite alkoholhaltigt incitament i blodet.

Just det - kolla in min tjej när hon rockar efterfesten
här.