Soon to be gräsänka

Om 10 timmar och 16 minuter (but who's counting, right?) far min råtta iväg på stora äventyr i en stad alldeles för långt borta och jag blir gräsänka i en månad. Samtalet kom i dag vid lunch, Uppsala behövde henne desperately så jag antar att jag får offra mig. Jag får väl följa hennes hektiska råttliv i storstaden på beatmaniabloggen som ni andra vanliga dödliga. Om hon hinner blogga vill säga. Råttan är rätt duktig på att jobba när hon ska det. Till skillnad från vissa andra onämnbara. Hon har inte för vana att pissa på sina arbetsgivare heller så jag kan nog utan problem berätta att det är Uppsala Konsert & Kongress som får äran att vistas i samma lokaler som råttan i en hel månad. Tar ni inte hand om henne bussar jag Zeke på er! Hör ni det.

Voff.

Suck.

Jag får trösta mig med att om en vecka så befinner jag mig i Borlänge med de bästa päronen och den bästa vovven. Bjussar på en bild av den lilla degen. Zeke heter han. Och han gillar att chilla på sin kudde i trappen vid fönstret.

image22
Undrar när evilace ska komma och skälla med mig...


Vampire Weekend

Själv missar jag Vampire Weekend i morgon, men ni som befinner er i Stockholm planerar väl att gå? Paul Simon goes indie känner jag att de låter som. Himla bra skit. Trots manchesterbyxor och skägg. Här får ni en bild och en myspacelänk.

www.myspace.com/vampireweekend

image21
Vampyrindie - snart på ett Debaser nära eller långt bort från dig.

Full pott till Carolina Setterwall

Hon tappade alltså livslusten och kunde inte andas när hon åkte ner till Hultsfred för att under Rookiefestivalen promota sajten rookie.nu där hon (än så länge) är redaktör. Så hon åkte hem. Smet iväg innan andra kvällen börjat. För folk är så fulla, unga och dryga i Hultsfred. Så låter de dumma också. Och sa jag att de var fulla?

Carolina har delat med sig av sina känslor på sin
blogg.

Jag såg faktiskt när Carolina författade ett gäng av de här blogginläggen. Jag tror jag passerade henne och hennes kollega i rookie.nu-montern ett tiotal gånger under tidig fredagkväll och försökte få ögonkontakt så jag kunde heja. Inte en suck. Inte en blick. Två par ögon som intensivt fokuserade på laptopskärmarna framför sig i benhård och ogenomtränglig koncentration att absolut ingen skulle få för sig att närma sig eller ställa någon fråga. Konstigt att enbart ett och annat fyllo vågade sig fram.

Bara för att väga upp den rådande obalansen här på world wide web så kan väl jag passa på att säga att jag träffade några av de skönaste kidsen på årets rookiefestival. Det var dels såklart Amanda, Jasse & Elin som gick popkollo i somras. Utan någon förvarning - bästa överraskningen. Och i deras anda så var det ju säkerligen ytterligare ett tjugotal små yrväder till indietjejer som hälsade på oss i Hultsredsmontern och tävlade om biljetter och spred allmänt god stämning. Samt en drös gott och blandat ungdomar som alla peppade igång på Hank Von Helvetes jeans eller Amy Winehouses linne. Det var ungefär då jag kom ihåg varför jag jobbar med exakt rätt grej och varför jag älskar det jag gör.


Kolla in en del av montergrejerna från Hultsfredshörnan på Rookie, samt snygga bilder och schyssta kommentarer från mina två kollegor Malin och Håke här.


Blow blow blow

Okej så jag har snöat in lite på att kolla youtube-klipp av The Blow, antagligen med anledning av att en viss konsert snabbt närmar sig. Jag tror det är safe to say att varenda kotte med någon slags känsla för bra musik, humor och smartness gör rätt i att befinna sig på Debaser Medis på fredag.


Post-helg-status

Jaha då var årets Rookiefestival över. Och jag är mör som en liten rostad anka men ändå på jobbet i tid och effektiv, vilken hjälte.

Några reflektioner från helgen då:

Kan alla sluta kasta bajs på Neverstore? Man kan ju faktiskt inte ha annat än kärlek för dem. Jag golvas varje gång av deras charm. Plus att det inte skadar att ta nostalgitrippen down Green Day-lane. Hallå, det är ju det jag växte upp med. Jämte Nirvana och Hole så var det den typen av skatepunk som utgjorde första babystegen i replokalerna där vi harvade hårt med vårt mer eller mindre seriösa band Kvack!.

Roligast är kanske att Rookies in-house-recensent Kajsa Apelqvist har för vana att kasta bajs på typ alla konserter hon recenserar. Sjukt skeptisk tjej. Och det är inga dåliga sågningar heller, jag hoppas att banden inte läser dem. Eller så kanske det känns uppfriskande att läsa något som är skrivet helt utan pardon, utan någon som helst känsla för vett och etikett. Stilen är vanligare bland recensenter som sitter och muppar på andra anala tidningar, sådana som ändå är utsända för att såga skiten de går på. Men den är hyfsat unik bland arrangörers egna recensenter. Snälla Neverstore - läs inte er recension. Och om ni gör det, kom ihåg att Hultsfred älskar er. Jag älskar er! Kajsas sågning av Neverstore kan ni läsa
här.

Annars så vågar jag knappt knysta det men jag är a tad disappointed with Sahara Hotnights spelning. Men antagligen mest för att jag har så höga förväntningar. Det känns konstigt att säga - men jag saknade lite den skitiga rocken. Jag, popnörd numero uno. Men jag älskar att få käftsmällar av band som Sahara live, såklart kombinerat med fina popmelodier. Nu var det mycket fina popmelodier, men det flöt ihop lite. Dynamiken saknades. Sen kanske det är enklare att slappna av och get in to the groove när man inte befinner sig på hemmaplan - när det dessutom är ens arbetsplats. Arrangörsskadan sitter ju där, ni vet den där då man samtidigt som man kollar in bandet också vänder på sig om och kollar in publiken, kollar hur många det är i lokalen, vilken respons det verkar vara, osv. Man vill ju bara att det ska vara kärlek mellan publik och band, det är där magin uppstår. Som arrangör vill man att det ska uppstå magi. Det gjorde det kanske inte riktigt den här gången, men vad fan. Bättre lycka nästa gång. Hultsfred & Sahara är fortfarande en perfect match. Och jag har fortfarande inget annat än kärlek för det bandet.

I övrigt så var det nog Backslick, Moto Boy och Torpedo som mest dröjer sig kvar i min positiva minnesbank. HERBRIGHTSKIES var också rätt coolt faktiskt, är lite svag för den typen av emocore eller hur man nu ska genrebenämna det. Mest för att publiken är så bra på sådana spelningar, där kan man verkligen prata om magi. Samt att det är så skönt med ocreddiga grejer.

Lördagen tillbringades för egen del i en buss fram och tillbaka mellan Hultsfred och Borgholm. Det var innebandymatch och vi vann med 6-1. Jag bidrog med ett mål och råttan stod för assisten på den. Denna lilla utflykt innebar dock att hela Rookielördagen i princip försvann. Ramlade ner till Metropol i lagom tid till barhänget och hann få i mig tillräckligt många öl (och en fernet... jävla bozo!) för att söndagen skulle bli sådär perfekt soff-, dvd- & matorienterad.

Och nu är det måndag. Jag är mör men nöjd. Rookie var en mindre succé och Barometern tycker tydligen att det är Sveriges kanske viktigaste musikfestival.

The bet is off

Håke upptäckte mitt inlägg om hans kommande inlägg innan han hann posta det. Så nu är utgången oviss, på grund av hans irrationella beteende att helt plötsligt avbryta sin kvantitetsbloggning till förmån för en mycket tveksam "utställning" i gatan.

Däremot gav han mig halvt rätt för prognosen att något av inläggen i morgon skulle handla om avföring, han var enligt egen utsago nära att blogga om avföring igår.

Ja, vi får helt enkelt vänta och se hur det här utvecklar sig. Spänningen är olidlig.

20 spänn...

...på att det här är vad Håkes nästa blogginlägg kommer handla om:

image20

Och han kommer kommentera att vi numera droppat epitetet kapitalistparty till förmån för stalinistparty.

Jag tror jag har hittat min nya nisch - förhandsvisning av durmérs kommande blogginlägg.

Hyfsat säkert bet inför morgondagens inlägg - något om avföring. Om jag känner Håke rätt.

Vacker utan spackel?

Okej så jag blir mer eller mindre shanghajad till medverkan i programmet Eftersnack för att prata om Rookie. De vill att jag ska dyka in ett par timmar innan programmet sätter igång, för att preppa mig och lägga mejken. Fair enough, jag är visserligen inte tjejen som är känd bland vänner & bekanta för mina våghalsade, extravaganta make-upäventyr, men jag har ändå gjort ett par morgon-tv och kan uppskatta lite professionell hjälp för att inte sitta och blänka i kapp med spotlightsen medan jag försöker ge ett avslappnat och smart intryck.

Så den här till synes helt normala make-uptjejen som ska pudra och fixa mig frågar om jag har några önskemål. Nej svarar jag, för det har jag inte. Hon säger sen något lugnande och förtroendeingivande i stil med att "nej jag tycker inte man ska over-do it på sådana här program, det ska inte vara så framträdande smink, bara funka i studion". Skitbra tänker jag, hon fattar grejen.

Jag borde ha hört varningsklockorna när hon tog fram ögonskuggan... Ögonskugga kan aldrig vara subtilt. Inte på tjejen som aldrig har mer än mascara at the most.

Och responsen på mitt legendariska framträdande handlade följdaktligen ungefär 0,3 % om Rookie och min prestation (tack råttan och entré-ulla), 99,7 % om sminket. Jag hoppas innerligen att denna procentsats mest är representativt för de människor som känner mig och inte Smålands befolkning.

Det legendariska tv-framträdandet kan man glo på
här.


Fan fan fan

Ett mongo mindre och genast lite tråkigare.


Peppar peppar peppad

Fan vad pepp årets Rookiefestival känns. Okej, alla som känner mig känner också till min djupa kärlek till Sahara Hotnights och förstår nog att deras spelning på fredagen är en av anledningarna. Sen att jag jobbar med Rookie for a living kanske sänker min trovärdighet ett par snäpp. Fast - då känner ni inte mig. Det är så jävla lätt att bli blind för storverken som sker mitt framför ögonen på en. Rookie har suttit i min ryggmärg sen 2004, kanske till och med sedan 2002 då vår årskull utgjorde projektgruppen. Jag har inte varit riktigt upphetsad över ett startfält som jag inte själv bokat på flera år. Inte för att det varit bajs, utan för att... ja, jag är efterbliven eller nåt. Jag har inte lyssnat helt enkelt.

Men nu blev jag tvungen att lyssna. Ska medverka i det regionala SVT-programmet "Eftersnack" på onsdag med anledning av den stundande Rookiefestivalen. Jag och Amy Diamond (hon ska nog dock snacka om sin egen karriär - hoppas jag). Jag kände mig helt enkelt manad att läsa på lite, jobba upp peppen, om inte annat till den nivå att den ser trovärdig ut i TV. Från förfrågorna har jag fått känslan av att det kommer utgå rätt mycket från perspektivet engagemang, vad det är som är så himla roligt med att joobba med Rookie och varför Rookie behövs.

Så, efter en kvick genomgång av årets 20 akter starka startfält så kan jag konstatera att: Jag är peppad. Ingen hjärt- & lungräddning nödvändig för att få igång mitt engagemang inför the big tv-performance. För Rookie är sjukt bra i år. Mest pepp är i min värld Torpedo, Moto Boy, Per Hammar vs. Fetto, Backslick, The Deer Tracks och - ja det är helt sjukt men faktiskt - The Fume (a.k.a. bandet som fick mig att utbrista kukrock inför demolyssningen till vårens Rookieturné...).

Vill man lyssna och läsa och titta kan man kolla in
hemsidan.

image19
Sahara Hotnights - Fredag 23:30

Heta DJs någon?

Så, nu när vi har kirrat en ordentlig pressbild så kan vi ju börja marknadsföra på allvar. Vem vet, kanske kan det leda till större äventyr än de vi upplevt hittills i våra liv. Södra Vi, Faggemåla eller Vetlanda kanske kallar våra namn. Även Blomstermåla suktar väl efter den hetaste dj-duon to ever walk the face of Småland? Kalmar om man har redigt flyt.

Evil Ace & Durmér
Gageanspråk: 5 Åbro flasköl per skalle (OBS! Måste vara Åbro. Om det är svårfixat så har vi känningar på Metropol som säkert kan hustla fram några stycken).

image18
Foto: Lisa Tegelmark - a.k.a. paparazzi girl.


Just nu

Vill jag typ skada den personen som inte bara haft fräckheten att utan lov låna min häftapparat, utan dessutom haft sönder skiten och sen inte sagt något eller fixat den. May you rot in hell asswipe!

Sen ligger inte heller personen högst upp på min favvolista i dag som först lägger över en uppgift på mig som måste göras senast i dag annars är det för sent, sen när jag motvilligt lagt av med det jag höll på med för tillfället och gjort denna uppgift (då han hävdat att han omöjligen kunde göra den själv) så mailar han och säger att han gjort den i alla fall. Waste my motherfuckin' time...


Status: Nej, motivationsgraden har ej stigit sedan lunch.


Måndagsönskan

Jag: Vad är oddsen att allt på min to do-list gör sig själv och att det blir fredag nu?
Håke: Slim to none, skulle jag säga.

En hård insikt att svälja måndag 12:43. Hygglig uppförsbacke resten av veckan.

Dock har jag lyckast lokalisera dagens pepp: Bottoms up med Keke Palmer. Skumt är att jag & råttan precis kollade en film med henne, Akeelah and the bee. Inte en film där hon i Lauryn Hill-anda spelade en grymt musikbegåvad ghettokid, nä, Keke spelade en grymt begåvad ghettokid - på stavning. Damn, älskar nördar. Bottoms up är inte nördig däremot, den är en kärleksförklaring till allt som fått mainstreamdansgolv att skaka rumpa senaste tre åren. Precis vad denna måndag behöver.

image17
Keke Palmer - stavar och sjunger jättebra.

www.myspace.com/therealkekepalmer

evilace gör en durmér

Då allas vår hobbybloggare och kung av skallighet Håkan Durmér befinner sig på flådig tjänsteresa till Reykjavik och går på speed-dating axlar jag tillfälligt hans roll som vardagsobservatör på Rockpartys huvudkontor och bidrar med inget mindre än ett historiskt ögonblick: Dagen då Therese brygger kaffe för första gången. För er som inte känner Therese så är hon den personen på Rockpartys lönelista som minst av alla kvalificerar sig som en belastning för företaget. Hon drar in cash helt enkelt, feta sponsdealar. Man kan säga att om Håkan är en kombinerad hund och frågetecken i Kotlers Bostonmatris så är Therese en kombinerad kassako och stjärna.

Nevertheless så har Therese hittills inte direkt glänst på kaffebryggarfronten. Hon är mest känd för att dricka kaffet. Men å andra sidan så är det ju det vi har Bozo till, så...

Bildbevis på ett historiskt ögonblick:

image15
Therese: Kassako / Stjärna...


image16
Håkan: Vovve / belastning för företaget...

Dagens nostalgi

Blind Terry - Long Ride In The Metro.

Klockren pianopop. Påminner faktiskt lite om Young & Sexy.

Här är deras
myspace med ett par andra låtar.

Bästa kvällen i veckan

Det var tydligen bara 38 timmar sen vi sågs senast, men när råttan kom hem till byn igen så räddade det hela veckan, eller typ hela min extistens. Allt blev bra igen. Vet inte varför jag varit så lost without, men det kändes som att vi varit ifrån varandra minst en vecka. Allt gungade. Ingenting var självklart. Jag fick för mig att hemska saker skulle hända. För allt håller på att hända. Alla fasta punkter i livet är under konstruktion just nu. Ingenting är självklart.

Men jag & råttan är självklara. Och då är allt bra.

Då poppar man old school Jackson 5 på stereon, kör på en tvättmaskin och sen en till, åker och handlar, diskar världens diskberg, bakar en hurtbulle, kokar potatis- & purjolökssoppa och shoppar inte mindre än sex feelgood-klassikerfilmer på Konsum.

Och jag har sovit i natt. Tack tack tack.

Jag lever - det är så himla coolt

Nej det är inte mina ord. Det liknar inte ens något jag känner just i dag. Däremot är det Jyttes ord och hon har börjat blogga. Kolla in den här. Om du är up for tänkvärt om livet och universum typ, i tankebanor som inte många andra vandrar.

Alltså jag känner den här personen. Det är så himla.... spejsat.

Bluffboda

Juni: Sista Emmabodafestivalen någonsin. Indien är död.

Oktober: Emmabodafestivalen fortsätter. Två versioner nästa år.

Tips för fortsatt mediastrategi:

Januari: Emmabodafestivalen lägger ner i alla fall.

Mars: Emmabodafestivalen återuppstår - nu som Bluffboda.

Den bjuder vi på från kapitalistparty.


The Blow kommer

Den 2 november tänker i alla fall jag hitta en väldigt logisk och fin anledning att befinna mig i huvudstaden. Då kommer världens bästa The Blow och spelar på Debaser Medis. Jag är hedrad å hela Sveriges vägnar. Mitt absolut grymmaste konsertminne i fjol var när jag & råttan på CMJ Music Marathon i New York med en hårsmån lyckades ta oss in på ett fullpackat Irving Plaza där bl.a. The Blow skulle spela den kvällen. Jag hade hört en låt innan genom mitt researcharbete som jag gjorde på mer eller mindre varje band i hela CMJs line-up - Parenthesis. Grym poplåt tänkte jag, det här måste jag kolla in. Totalt knockad blev jag. Jag köpte ALL hennes merch. Fem album och en t-shirt. Jag gick fram och glodde som en nyfrälst på allt som låg framme och snubben bakom merchbordet frågade vad jag önskade. Jag sa: I want it all. Haha, sa snubben och småskrattade lite tillsammans med sin kollega åt att jag var lite rolig sådär (grejen är att även när jag är helt allvarlig så tenderar det jag säger ändå att framstå som ironiskt, det är mitt state-of-the-art tydligen). Jag sa: No seriously, I want it all. Den här gången trodde han mig. Jag kunde ana en viss beundran (eller freakshow-fascination) i hans ögon. Jag kände mig som kung i baren. Eller queen vid merchbordet. Fan vilken godispåse jag fick med mig hem den kvällen. Helt sanslöst. Och vilka minnen från konserten. Det är inte bara världen grymmaste indie-lofi-elektro-bling-bling-rnb-popen med kanske världens grymmaste texter. Khaela, som hon heter hon som är The Blow (solo igen efter att ha varit duo med Jona ett par år), råkar också vara den typ roligaste, kvickaste och smarta människan jag någonsin sett på en scen. Hon är som Ellen Degeneres. Hon dansar rolig dans. Hon utstrålar sjukt mycket självdistans. Och precis hela publiken var fångad, förtrollad. Hakan i golvet, smilbanden uppe vid öronen, händerna vevandes i luften, ögonen ut som pingpongbollar för att inte missa en millisekund av Khaelas where- & whatabouts. Och Irving Plaza är ändå ett hyggligt stort ställe, över tusen personer får plats.

image14

På Debaser Medis är hon förband till Club 8. Det är Svenska Musikklubben som arrangerar (vi älskar faktiskt Svenska Musikklubben - det är en bra klubb det). Info hittar man
här.

Och ja just det  - var kommer då Khaela/The Blow ifrån? Ja just det - Portland, Oregon. Kanada och Portland är skiten helt enkelt. Del 1 av hyllningen.

Young and sexy

There's no need to be shy, sad or coil with me
There's no need to be anything but young and sexy

Har helt snöat in på Young and Sexy nu. Så himla fin underbar popmusik. När introt kommer till The City You Live In Is Ugly så fattar jag inte hur någonting kan vara så bra.

Såna melodier, sån melankoli. Såna texter, sån lyrik. Såna arrangemang.

Gillar också titeln på skivan Stand Up For Your Mother. Har egentligen ingen aning vad de menar med det, men för mig känns det bara klockrent. Klart jag gör liksom. Mamma Mäd is my homie.

För övrigt så berättade Ella att hon lite eller helt fått sitt artistnamn Bobby Baby från en av deras låtar (som då heter Bobby Baby...  Döh).

image13

www.youngandsexy.org
www.myspace.com/yands

Ja just det - nämnde jag att de är från Kanada också? Oväntat att jag gillar musicerande människor från Kanada. Det borde jag ha fattat med en gång var de var i från.

What's wrong - can't talk with a pussy in your face?

Hahaha - Trina är typ roligast i hela världen.

Bara för att

Tydligen vill jag inte mig själv väl den här kvällen. Istället för att leta upp någon schysst rulle att glo på och bara sjunka ner i passivitet så blev mitt projekt att möblera om den här bloggen. Nåväl, låt gå då. Men nu ertappade jag precis mig själv med att kolla mina gamla timrapporter. Jovisst, det var en period på några månader även förra året då jag gjorde sådana här timrapporter. Jag tror fenomenet kan förklaras så här. På mitt jobb förväntas man jobba övertid. Eller snarare - man förväntas jobba ideellt/gratis en hel del tid utöver den tiden man faktiskt är anställd att jobba. Det har sin förklaring i arten av jobbet som ibland är jävligt intensivt och dessutom förlagt på kvällar och helger lite då och då. Som till exempel när det är dags för festival - kanske inte helt logiskt att klocka ut 17:00 på fredagen då. Det kompenseras på en del sätt, förutom den extra semesterveckan så är mitt jobb ett ganska fritt sådant, obundet, för att inte säga kul, utvecklande och bitvis världens adrenalinkick. Allt det väger faktiskt mer eller mindre upp det man får ge upp i form av förlorad ledighet. Så långt allt väl. Men - formeln är ändå rätt svår. Det är mycket ansvar som läggs på den enskilda medarbetaren när det gäller att själv styra upp sitt jobb. Att både klara arbetsuppgifterma och att göra det utan att tappa förstånd och mental hälsa. Det är upp till var och en att dra gränser och att veta var gränserna ska dras. Att säga ifrån när det blir övermäktigt. Ja, alla som har varit i en någorlunda liknande sits vet ju hur enkelt det är. Försöka avgöra om man inte klarar pressen för att det faktiskt är för mycket, eller om det är man själv som inte klarar av så mycket.

Det man har haft är ändå alltid friheten. Frihet under ansvar. Man vet att man jobbar skiten ur en en period och det är okej för någonstans där framme ser man att man kommer kunna kompensera det. Man kanske inte kan styra över lika mycket av sin fritid som andra människor med vanliga jobb, men man är å andra sidan inte bunden till en fysisk arbetsplats 08 - 17, måndag till fredag. Man kan flexa. Man kan jobba på resande fot. Man kan sitta i sina föräldrars hus i Borlänge och jobba en torsdag och fredag för att på så sätt få spendera mer tid med sin familj som man älskar och saknar och inte kunnat träffa på länge för att ens jobb har omöjliggjort det. Här någonstans ligger ju nyckeln till den kick-back som min arbetsgivare ger mig i utbyte mot det ansvar jag tar. Devisen sitt tills du är klar gäller. Ja, och när jag är klar då så sitter jag inte längre bara för att någon helt plötsligt fått för sig att jag ska det. Och jag tycker inte heller att jag ska behöva be om lov för att få resa på mig.

Timrapporten från förr var det ja, så här såg det ut senast jag kände att jag behövde facit på mitt arbete, år 2006:

Maj: 213 h
Juni: 248,5 h
Juli: 177 h
Augusti: 301,5 h
September: 217 h


Jag skulle hellre vilja att jag inte kände att jag behövde något sånt facit.

Dagens middagstips

Mys till det riktigt ordentligt nu när det är fredagkväll och hela helgen ligger vid dina fötter. Här är mitt recept på den perfekta hemmakvällen i solo sällskap:

Förrätt: Två nygräddade pannkakor vid spisen medan gräddningen av resten pågår.
Huvudrätt: Spicy snabbnudelsoppa med en klick philadelphiaost i.
Efterrätt: Resterande pannkakor - intagna från soffan med datorn i knäet - tänk inte ens tanken att använda de framlagda besticken.

Eftersläckare: En nescafé med mjölk.

Aktivitet: Att INTE gå på den inplanerade herrmatchen i innebandy.

Sådär - den perfekta fredagkvällen!

Eller är det möjligtvis tur att råttan kommer hem snart...?

Dags att lämna detta sjunkande skepp

Och inta fredagkvällen i hemmamysposition.

Har varit sjukt duktig i dag. Har administrerat, fakturerat, arkiverat, städat, sorterat järnet och nu är både mitt fysiska och inre upplevda kontor helt plötsligt en utrensad plats igen där det finns utrymme för nya arbetsprojekt och idéer. Jag har gjort allt på dagens att göra-lista och även snickrat ihop nästa veckas.

Förutom att Bozo spelade Rammstein på kontorsstereon och att Håke i dag modebloggade i skinnväst så har dagen varit hyfsat dräglig.

Nu återstår bara en sak innan jag är redo för helg - timrapporten. Om jag är kommunanställd? Nä, men ny kontorspolicy säger att vi ska börja be om lov varje gång vi inte ämnar icke infinna oss på kontoret under sedvanliga svennearbetstider. Så jag tänkte att det kan vara smart att samla på sig lite material till motiverandet vid eventuell tvist. Det känns onekligen lite dubbelt att arbetsgivaren som gör anspråk på uppskattningsvis hälften av årets helger inte ska ge mig friheten att själv få planera när jag ska kompensera denna förlorade ledighet.

Where did it go?

Sömnlös natt i en alldeles för tom och ensam säng. Vaknar ståendes inne i badrummet med byxor på. Fattar inte hur jag kom dit eller vad jag höll på med. Tittar på klockan och den är 03:14. Lägger mig igen. Drömmer att det är folk i rummet. Att jag ska göra något men jag fattar inte vad. Vaknar utmattad till mobilalarmet kl 06:40 och gör världshistoriens oskönaste och mest stressade snoozning i tjugo minuter innan jag tassar upp ur den varma sängen ut på det kalla golvet och in duschen. Packar väskan till kvällens innebandymatch. Tänker att jag måste handla bananer på Willys på vägen till jobbet om jag ska hinna äta något två timmar innan matchsamlingen kl. 17:30 i Vimmerby. Äter frukost på stående fot i köket på tre minuter och klär sen på mig och går ut till cykeln. Torkar av sadel och styre från vatten kombinerat med frost. Cyklar i motvind till jobbet. Handlar på Willys. Dyker in på kontoret strax före 09. Lunch vid datorn utan att släppa skärmen med blicken. Administration, budgetuppföljning, reseräkningar, fakturor, utskick, möten, diskussioner, telefonstamtal, playlists på iTunes till kvällens dj-gig på premiärpuben. Cyklar hem kl 16:30. Dumpar grejer, byter om. Malle tutar utanför och det är dags att åka. Nervös som fan. Debutmatch i nya laget mot förra årets serievinnare Westervik. Inga vattenflaskor på plats till laget. Vattenbrist, känner som att jag håller på att torka ut. Vi förlorar matchen med 3-4 efter att ha varit i ledning med 3-1. Plockar sarg. Duschar snabbt. Bil tillbaka till Hultsfred. Byter om. Fixar frillan och looken. Plockar ihop sista skivorna och packar skivväskan. Äter äggröra och två hårdbrödmackor. Går ut till cykeln, låser upp, torkar av sadeln och styret, placerar den tunga skivväskan i cykelkorgen och cyklar iväg. Anländer till Metropol kl 22. Ska låsa cykeln - cykelnyckeln är borta från låset.  Går in på puben och lämnar skivväskan. Ger mig ut och går ömsom cyklar hela vägen tillbaka till huset med nosen i backen och letar efter nyckeln. Ingen nyckel. Klockan är 23. Puben stänger 01. Jag blir trött och orkar inte cykla ner igen. Messar Håke och ber honom ställa in skivorna på kontoret åt mig.

Hemma. Ensam. Själv. Igen. Ingen råtta, ingen cykelnyckel, inget självförtroende.

Är det okej om jag påstår att det här var en rätt bajsig dag för Åsa Johnsen?

Jag tror man är redo att flytta

När man inte längre är beroende av den fysiska platsen för att knytas till människorna i den.

Jag tror jag är redo. Det tog sex år. Hur många år kan Stockholm ta? Färre tror jag. Det är småstäderna som är livsprojekten. Storstäderna kan man passera genom quicker than the ray of light som i Madonnas video. Alla är utbytbara. Försvinner en, står två en åter.


I wish I could move like Michael Jackson

Ibland är det ju tur att man lever i det förgångna. Så pass mycket att man en onsdagkväll spontant sätter sig letar gamla liveklipp med Michael JacksonYoutube. För då kan man ha så tur att man hittar fenomenala Mitchell Brothers nya singel "I wish I could move like Michael Jackson", producerad av Calvin Harris. Fy fan vad bra. Åh så svängigt. Jag älskar Mitchell Brothers, jag älskar Michael Jackson, och jag älskar den här låten.

Kolla in videon
här.

Tyvärr släpps den inte förrän 15 oktober och någon i deras crew verkar ha gett sig fan på att den inte ska gå att ladda ner innan dess, eller så är jag helt sjukt efterbliven på att leta mp3:or. Jag lyckades inte ladda ner den i alla fall. Så nu blir det inget Mitchell/Michael-sväng på premiärpuben på Metropol i morrn. Men sväng ska det bli i alla fall. För då ska jag väl ha hunnit få den värsta paniklyssningen av Radioheads "In Rainbows" ur systemet. Tror jag. Klämde uppskattningsvis åtta genomlyssnar i dag.

Ja, jag är fortfarande Radioheadfåne. Och det känns jävligt bra. Fan vad peppad jag är - de har ju släppt sitt bästa skit på tio år minst. Nu håller vi tummarna för att de dyker upp på en festivalscen nära mig nästa sommar...

Liv Strömqvist

Läste nya Bang när jag kom hem i dag från jobbet. Namn och tema denna gång är "Jag älskar dig". Som vanligt när jag är slö i huvudet (tyvärr min vanligaste status efter en heldag på jobbet) och inte riktigt orkar läsa invecklade texter med svåra ord och referenser till genusteorier som inte förklaras närmare än att de nämns i en bisats så började jag slentrianbläddra genom tidningen. Hittar en kärleksförklaring till hip-hopen av Sanna Berg. En jag-är-gudinna-artikel av Elin Alvemark. Ett antal andra texter som jag snabbt avfärdar för stunden med anledning av bristande hjärnnärvaro från min sida. Så långt är allt som vanligt. Det är Bang liksom. Tidningen jag köper för att jag någonstans tycker det är sjukt viktigt att den finns, att det är helt nödvändigt med den typen av ventil för feministiska diskussioner på en intellektuell och teoretiskt avancerad nivå, då vi annars känns rätt befriade från det i samhället. Jag är feminist, engagerar och jobbar stora delar av min vakna tid med ett feministiskt projekt. Min vanligaste nivå av feministisk diskussion är trots det typ när någon snubbe haffar mig på krogen och börjar fråga varför det måste vara ett krig mellan killar och tjejer. Att killar också är snälla. Man ba... åh suck. Eller förresten, jag tar tillbaka. För det är inte alls det vanligaste. Det vanligaste är att människor som jobbar inom kultursektorn, på kommunen, inom närinsglivet, gärna på beslutande chefsbefattningar som man av en till exempel popkolloanledning måste hålla sig på god fot med och visa respekt för, kläcker ur sig saker på ungefär den nivån under ett möte. Folk skäms inte för att de inte kan något. De tycker typ att världen ska anpassa sig till dem. Men då tänker jag, okej var sådan. Jag lägger inte mer energi än nödvändigt på att linda dig runt fingret så att du går in och gör din del och stöttar det här samhällsbyggande, feministiska projektet. Sen kan du stå där med hakan i golvet och klia dig i skägget eller huvudet när du inser att hela världen har snurrat vidare och du står kvar och ingen bryr sig längre om dig, du kan inte längre använda din maktställning till att få folk att lyssna på dig utan att du anstränger dig för att säga något bra eller tänkvärt. Utan att tillföra något till konversationen, dina medmänniskor, världen, livet på jorden. Got it?

Och därför prenumererar jag på Bang. Jag kanske inte fattar allt som står i den. Jag kanske inte ens orkar läsa en fjärdedel av den. Men, det känns bra att den finns. Jag blir glad att de kan göra den och att de verkar göra ett bra jobb och det är trots allt rätt pepp att en tidning av innehåll dimper ner i brevlådan då och då. Återigen, bristvara. Om jag känner för att vara intellektuell så har jag någonstans att ta vägen med det. Då kan jag ta mig an lite gamla Bang-tidningar och gymnastisera hjärnan en stund.

Denna gång hittade jag dock ett guldkorn som jag gillade mer från hjärtat än på det intellektuella planet. En serie om Britney som jag först trodde var ritad av Nina Hemmingsson. Jag hinner tänka, fan det här är det bästa jag läst av Nina Hemmingsson. Men det visar sig att det inte är Nina, utan någon som kallar sig Liv Strömqvist som ritat den.

Så nu kan ni också börja prenumerera på Bang kanske, om inte gör det redan. Om inte annat för att det i nya numret finns en sjukt bra seriestrip om Britney Spears.


Gårdagens klipp

I går kände jag av hur min plats i universum ruckats avsevärt sedan jag senast kollade. Och detta av den enkla och kanske vid första anblicken oskyldiga händelsen att Håkan Durmér frågade mig om jag hade beställt Radioheads nya skiva ännu. Det hade jag inte. Min spontana reaktion på den frågan var "va, nä, har de släppt ny skiva???". Jag har älskat Radiohead så mycket från tonåren och uppåt att det inte går att beskriva. Ett av mina finaste konsertminnen någonsin är deras spelning på Hovet 97 då jag bokstavligen fick rysningar minst tio gånger under konserten. Radiohead är MITT band. Det som började i i ung ålder med Roxette, följdes upp av Michael Jackson, vidare till Nirvana, sen till Kula Shaker - ja, nästa var ju Radiohead. Det enda band som kommit efter Radiohead och som uppnått samma status är The Hidden Cameras. På en total musiknörds hela livstid . Jag har så många skivor med Radiohead som är liveupptagningar, bootlegs, demoversioner, limiterade utgåvor och intervjuer. Jag har lagt hundralappar på specialutgåvor, limiterade singlar och ep:s, jag har köpt samma album på cd, vinyl och specialutgåva fler gånger än jag kan komma ihåg. Radiohead är MITT band.

Och nu har jag helt plötsligt missat deras första albumsläpp på fyra år. Vilket helt logiskt leder till ångest vilket vidare för mig till aktion, viljan att genast korrigera och kompensera för min grava miss. För jag vet inte om jag är helt redo ännu att släppa min plats i universum som Radioheadfåne riktigt än, måste känna på det och utvärdera det först. Så jag besöker
www.radiohead.com och påminns direkt om varför jag älskar det här bandet. Gå in själv och kolla. Mitt besök där ledde till ett inköp av detta paket:

image12
För det ringa priset av £40. Som hittat. Mitt samvete är säkrat och det är även en digital download av nya skivan som dimper ner i min mailbox i morgon. Delux-paketet hinner jag längta lite efter iom att det kommer 3 december. Radiohead i nötskalet - smartare än de flesta, och aningen svåra. Man måste ju bara älska dem.


My bad

Sufjan Stevens är ju inte alls Devendra Banhart. Sufjan är ju bra. Devendra är obegriplig. Och jag som gått här och rört ihop dessa två, helt baserat på lösryckta intryck från diverse popkulturmagasin. Men som tur var så rättade Ella till mitt missförstånd häromveckan då hon spontanspelade Sujfan en väldigt fin eftermiddag i Berlin, som ackompanjemang till en grym hemmakokt och ihopvispad kaffe latte. Och nu har hon också välsignat min iPod med ett gäng av hans låtar. Lucky me!

First Aid Kit

Efter en rätt mör morgon där jag först lyckas förlägga min cykelnyckel från det att jag tar på mig ytterkläderna i hallen till det att jag ska låsa upp cykeln på gården tre meter från dörren och sen cyklade i motvind hela vägen till jobbet så kändes First Aid Kit som en grymt fin överraskning i vänförfrågan-högen för Popkollos myspace. Bakom det artistnamnet står Klara Söderberg. Mer än så vet jag inte om den saken. Men bra är det. Så behöver ni lite balsam för själen denna måndag morgon så föreslår jag att ni lyssnar på det här:

http://www.myspace.com/thisisfirstaidkit

U.N.I.T.Y.

...that's for unity. Som Queen Latifah skulle ha sagt det.

Hemkommen från Popkollo Riksträff i Malmö. Det känns ungefär som att jag skitit ut min hjärna. Det har varit hundra procent skärpa hela vägen igenom och jag tror vi uppnådde storverk. Jag vet inte säkert för mina känslor har antingen gått vilse eller domnat bort, så trött är jag. 26 delegater var vi, från Hultsfred, Umeå, Göteborg, Botkyrka, Malmö, Uppsala, Norrköping/Katrineholm och Gotland. Det är mäktigt att sitta i samma rum som tjugosex popkollomänniskor. Ribban läggs automatiskt väldigt högt och man fylls av respekt, ödmjukhet och en stark känsla av att det som händer är väldigt unikt och högexplosivt. Det är mäktigt helt enkelt. Det är det jag säger - världsdominans om 45 år.

Annars är det sjukt skönt att ha landat hemma i soffan efter att ha flackat runt i världen och bott på kompisars madrasser och vandrarhem i över en vecka. Jävligt kul har det varit. Berlin i mitt hjärta... Det konstigaste som hände var på torsdag kväll då vi efter en hemlagad italiensk pastarätt med tillhörande rödvin pallrade oss ner till en swingklubb och träffade Joppe Pihlgren som var där med hela KK-stiftelsen på något uppdrag/studieresa. Ja du hörde rätt, swingklubb. Berlin. Råka träffa någon man känner från Sverige på en swingklubb i Berlin. Helt absurt. Ella dansade mäkta imponerande swing. Jag har nog aldrig insett hur jävla snyggt det är! Blev helt tagen och råpeppad att själv kunna stajla loss sådär tjusigt på dansgolvet. Men det kommer förmodligen aldrig att hända. Men det hindrar ju inte att jag drömmer om det...

I natt drömde jag förresten att Anna från Varberg hade ett syndrom som innebar att det växte ut små armar på hennes riktiga armar. En på vardera som liksom nådde knappt till armbågen. Vi satt i en bil, tydligen på väg till sjukhuset på grund av det här syndromet, och jag såg ju såklart armarna men vågade inte påpeka att de fanns där - ungefär som när någon har en snorkråka dinglandes under näsan eller matrester mellan framtänderna - så när jag frågade Anna om syndromet och hon förklarade vad det var så låtsade jag först då se dessa extra par armar. Anna själv var till synes helt kolugn med dessa armar. Hon satt och spelade game boy eller liknande. Jag tyckte att det var lite konstigt, själv hade jag varit betydligt mer uppe i varv om jag led av det syndromet. Väl framme vid sjukhuset var inte heller Anna den som prioriterades i kön till mottagningen, Hanna gick naturligt före och bad om typ huvudvärkstabletter. Återigen - besynnerligt.

Det positiva med drömmen var dock att vi i backen på väg upp till sjukhuset hittade Hannas borttappade mobil. Så det var ju bra.

Nej, godnatt med er. Om inte annat behöver nog jag släcka ner verksamheten nu. Ses på andra sidan hjärnaktiviteten.

För övrigt

Är Berlin grymt, tackar som frågar. Har spenderat dagen på caféer. Utomhus. Caféer. Sol. Varmt. Men inte för varmt - precis sådär lagom att det är hur gott som helst att sitta i en skön bomullsluva och sörpla en kaffe latte bland höstlöv och människosorl. Jag & råttan är inkvarterade hos Ella som när hon inte är arbetslös musiker-konstnär i Berlin och gör fantasisk popmusik under namnet Bobby Baby eller i bandet It's a Musical även driver den positiva bloggen positiva bloggen. I dag har vi bland annat fått det stora nöjet och privilegiet att se Ella i sin adidas-suit som är den officiella it's a musical-kostymen.

Ja guuuuja. Jättefint var det.

Just nu dricker vi vin och lyssnar på pop. Konstant efterfrågan på pop pop pop. Det blir så när man dricker vin. Eller öl. Nu är det The Pipettes som gäller. Innan var det Mates of State. Och Johan Borgert. Det är dessa fina ting som fått mig att inse att jag och Ella delar mer musiksmak än jag egentligen varit medveten om. Samtliga av dessa artister är superfavoriter i min värld.

Ja just det - om ni överhuvudtaget gillar Mates of State så bör ni faktiskt ägna några minuter eller resten av era liv åt att lyssna på It's a Musical. Man kan säga att det har beröringspunkter. Jag älskar det.

Nu ska vi snart traska vidare till en swingklubb. Ella ska swinga, jag & råttan ska la det rock n roll.