En helt vanlig gårdag på jobbet...

Medan vissa (läs jag) jobbar och sliter i mitt anletes svett, sitter andra (läs Håke) och författar fyndiga inlägg på sin blogg. Som vanligt innehåller det lika delar pricksäker vardagsobservation (medger jag motvilligt, det är rätt underhållande), egna reflektioner och paralleller till avföring i någon form. Denna gång i form av att hobbymongot Bozo får äta skit. Läs inlägget här.

I'm not gonna teach your boyfriend how to dance with you

image10

Black Kids. Kärlek vid första lyssningen. Dagens totalpepp!

www.myspace.com/blackkidsrock


Fuck me? Fuck you!

Ge mig mer hip-hop. Inte ryggsäckship-hop à la Sage Francis (sorry Nygård...), för det har ärligt talat aldrig rockat min värld. Inte medveten, politisk hip-hop (läs tråkig hip-hop) à la Common eller liknande, det är jag för rastlös för.

Hip-hop i min värld finns ju till för att vädra sina aggresioner, och att göra det över ett mäktigt beat som gärna får vara sjukt svängigt samtidigt. Så man känner sig som kungen, bokstavligen över, PÅ världen.

Det finns inget politiskt korrekt med hip-hop, det måste töja på reglerna för att vara riktigt intressant.

Jag kom på när jag åkte tåg hem från Stockholm till Hultsfred häromdagen att jag har abstinens efter hip-hop som svär, som är aggresiv, där man blir lite svag i knäna för att dissarna som spottas ut är så jävla snygga och biter så hårt och är så snyggt spottade att man inte fattar hur det går till.

Det är nog det som är lite problemet med Lady Sovereigns skiva förresten, den är för polerad. Det bästa jag vet med henne är ju att hon är så jävla arg och obscen. Jag älskar att stå i publiken när hon med lika delar charm, finess och sociala övertramp halvt förolämpar publiken eller driver med sina back-uprappare från scenen. Då bara ler jag.

Jag tror det är för att det känns som att hon skulle kunna sätta vem som helst på plats, heta de Bush eller Reinfeldt. De skulle typ kissa på sig av nervositet om hon fick en session med dom och springa hem och självmant tatuera in WANKER i pannan.

Då får man ju hopp om världen tänker jag. Då känner man sig som att man är on top of the motherfuckin' world. Ordets makt, och konst.

"Champaigne in my campaigne, Kim for major" - yes baby, jag kommer inte hindra dig.

Men jag behöver meeeeer. Så ge mig tips, för min samling hip-hop är för sorglig och utdaterad för tillfället. Så vet ni några som svänger lika fint som Beatnuts, svär lika snyggt som Mitchell Brothers, pimpar lika hårt som Lil' Kim eller rappar så grymt om ingenting som Missy Elliott - ja då vill jag att ni tipsar mig. Mmmm-kay?


Men åh pet sounds

Det finns få gånger i livet jag känner mig så oförlöst som efter ett besök på Pet Sounds när jag kommer därifrån tomhänt. Vilket antiklimax. Ni vet i Tillbaka Till Framtiden 2 när Marty och Doc åker tillbaka till året 1985 efter att ha varit i framtiden och allt är annorlunda och fucked up för att de kommit till en parallell tidslinje? Ja, ungefär så känns det.

Det normala scenariot när jag vandrar in på min f.d. favvoskivbutik är att jag efter en timmes snokande i varenda skrymsle står med en hög på ett tiotal skivor, alldeles för få hundringar på fickan och allvarlig ångest över vilka skivor som ska få bidra till min nudeldiet en månad framöver och vilka jag ska klara mig utan.

När jag nu beger mig till Pet Sounds är det såklart med världens förväntningar. Det känns som att jag är elva år och ska gå på Disneyland. Och jag hittar typ ingenting. Hela affären är ju i bokstavsordning. Den enda genreuppdelning som jag uppfattar är att soul, blues, rockabilly osv. står för sig. Resten är förpassat till ett enda långt alfabet av nyheter och klassiker i en salig blandning, hip-hop som electronica som pop eller rock. Man måste veta exakt vad man är ute efter för att hitta något. Jag blir opepp. De skivor som jag med lite god vilja plockat på mig för jag tycker känna igen att jag läst om bandet någonstans, eller som jag vet att någon bekant lyssnar på och som jag kanske gillar, lägger jag tillbaka för det känns som världen jobbigaste projekt att be om att få lyssna på grejerna.

Jag vill ha så här: Jaha, du gillar M.I.A.? Då kanske du ska kolla in det här och det här och det här. Snöat in på grejer från Portland? Ja det här är senaste släppet från K Records. Your'e gonna love it.

Men nä. Sälj kaffe jävla latte istället. Och ha en bokavdelning. Öppna en bar. Det är ju en spännande djupdykning i en subkultur som definierar och fascinerar det musikintresserade människosläktet.


Jag och den skallige mobykopian på mitt jobb diskuterade detta dilemma i dag. Cdon har ganska ofta 3-6 arbetsdagars leveranstid. Känns det som Internet? Kanske inte riktigt. 24 timmar vore något annat, i alla fall någorlunda i närheten av att stilla akuta skivcravings.

Tänk den ultimata nätbutiken med 24 timmars leveranstid på allt. En sjukt välsorterad, lättorienterad butik med allt från anal-indie (tänk dotshop) till breda massan (tänkt virgin megastore). Med en mer utvecklad "Listeners also bought"-funktion än vad cdon och itunes har.

För det känns ärligt talat inte så kul att typ Åhléns musikavdelning är the cream of the crap.


Tack bullen

Nu blev min blogg jättefin. Du är bäst.

Ou naj..

Nu har jag gjort det igen. Magkatarrkänning. Which means: för mycket gott, underbart, kolsvart kaffe. Damn. Varje gång jag tror jag är safe och helt har glömt hur det känns, ja då slår det till igen. Livet får tydligen inte vara hur bra som helst.

Eller ha ha, nu ska jag inte överdriva. Hur bra som helst kanske är att ta i. Det är kanske min mytomani som gör sig påmind i magen. Som näsan på pinocchio. Jag ljuger för mig själv och andra, och jag vet det tydligen inte ens själv. Och då gör det ont i magen. Och jag tänker "oj, jag måste dra ner mitt kaffedrickande till tre koppar om dagen". När det egentligen bara handlar om att jag måste bli en mer sann människa mot mig själv. Kanske stiga upp extra tidigt varje morgon och göra yoga. Ta fem minuters paus under dagen där jag fokuserar mig på att andas. Kommer det hjälpa mig inse att hela min tillvaro är en kuliss och att min kropp håller på att kvävas under denna enorma livslögn?

Nä jag vet inte. Bara en tanke.

Jävla innebandy förresten. Skärpning nu brudar, sluta tänk er bort från Hultsfred trots att ni tog studenten i våras och officiellt är fria att gå. Sluta skaffa barn. Sluta vara opepp. Gör som jag. Ignorera omvärlden och tänk att två innebandyträningar i veckan toppat med någon match var- och varannan helg innehåller svaret på den stora livsfrågan om meningen med livet.

Det gör jag. Funkar skitbra. Förutom magkatarren då. Shit, den här teorin kan komma att omkullkasta hela min tillvaro.

Go sailor!

Den här dagen går i bokstaven G, havet och pop. Go Sailor måste vara det goaste axelryckspopbandet ever. Så nonchalant, men så briljant. Så laid-back, men så angeläget. På grund av total brist på spännande utbud på min lokalaste skivaffär cdon så nöjde jag mig med en nedladdad itunes-verison av den första, sista och enda skivan detta fina popband fick ur sig, även den kallad "Go Sailor".

image7

Favoritlåtar är bland andra "I'm still crying",  "Together forever in love" och "Ray of sunshine". De två sistnämnda figurerar även i vad som antagligen är världens bästa film: But I'm a cheerleader.

image8

Jamie Babbit som gjort filmen har även regisserat avsnitt av Gilmore Girls (bra smak hon har). Hennes kommande film verkar sjukt värd att vänta på, Itty Bitty Titty Committee (redan där en bra film). Så här beskriver
Austin Chronicle filmen:

"It's the story of a young, nonpolitical, small-cupped lesbian who is turned on to feminist idelogy and activism after meeting a group of radical feminists who call themselves the CIA, or Clits in Action. With the lyrical aid of riot grrrl punk rockers such as Bikini Kill, Le tigre, Sleater-Kinney, and Heavens to Betsy, Babbit's entertaining film, made by an almost all-female crew and starring only females as leads, sends an important message about the slacking off of the feminist movement in these oh-so progressive times in which we live."

Okej. You had me at hello. Släpps 28 september i USA. Förmodligen framåt våren 2011 i fucking Sverige.


Välkomna tillbaka

image6

Sambassadeur. Jag har egentligen aldrig slutat älska er, det förstår jag nu. Jag hittade er gamla skiva i garderoben, ett bränt exemplar av fullängdsskivan som ni skickade till mig för jag vet inte hur många år sen nu. Att den låg i garderoben var bara en tillfällighet, jag ville skydda den från våra inneboende under festivalen så jag la den där så länge, tillsammans med mina andra finaste skivor. Det var egentligen tur att jag gömde er, för det var så jag hittade er. När jag tryckte på play så försvann tid och rum, då kom alla känslorna tillbaka på en och samma gång. Ja,  då kom alla känslorna tillbaka på en och samma gång.

Världens bästa människa

Sitter du också och funderar över vem det är? Då kan du lägga av med det nu. Det är nämligen jag. Och av vilken anledning förtjänar jag denna utmärkelse på denna högt aktade och respekterade blogg? Jo:

5,7 km löpning
90 sit-ups
30 armhävningar (mina armar är genetiskt desformerade tunna slangliknande saker som saknar förmåga att odla muskler - 30 är a lot a lot)
32 benhävningar
2 spiken (längd: 2 verser "en sockerbagare")
stretchning vid 2 tillfällen under detta pass
cykling med passagerare på pakethållaren (yes i know, illegal, but pretty sportif dontcha think?) till och från hagadal där ovanstående tog plats.

Den enda som möjligtvis kan aspirera på denna titel mer än jag är råttan som förutom ovanstående även precis lagat mitt punkterade bakdäck på cykeln. Direkt efter att vi kom hem också, ungefär samtidigt som jag ramlade ner i soffan och började skriva detta blogginlägg. Okej okej, råttan vinner. Men jag är klockren tvåa.

Känns som jag precis gjort bot för tre veckors kollo-inaktivitet på spåren. Jag är bara så jävla stolt att jag har kondis kvar uppenbarligen. Jag känner mig helt jävla oövervinnelig just nu. Trodde jag skulle säcka ihop efter ett par kilometer innan jag gav mig ut. Men icke! I fuckin rule.

Greys Anatomy by the way. Jag sa ju att vi skulle kolla på något med något mindre adrenalin- & pulshöjande faktor än fucking prison break som var helt sjukt over the top senast. Ja så vi slänger väl på en Greys Anatomy, för det är ju den perfekta mysserien att mjukstarta en söndag med tänker vi. Och vad händer? Alla svävar under dödsfara under två hela avsnitt (gick ju inte att sluta kolla efter ett när allt hängde i luften) på grund av en bomb som sitter placerad så klart i en patient som ska opereras och enda anledningen till att den inte sprängs och dödar alla är att en rånervös 22-årig tjej har handen i patientens bröstkorg och om hon flyttar den så dör ju såklart alla. Samtidigt ska det födas barn och opereras i salen bredvid. Stånk & stön, jag tror vi satt en millimeter från skärmen till slut. All denna spänning, när ska den lämna mig i fred?

Jaha, nu drar råttan igång gräsklipparen. Det innebär alltså att jag måste hänga tvätt, sätta på en ny tvätt och dammsuga hela nedervåningen minst för att min dag fortfarande ska kännas duktig. Fan.

Reese Witherspoon

Ja vad gör man inte för Reese Witherspoon. Spenderar 59 kr och två timmar av sitt liv på en film man på förhand anar inte kommer vara en direkt omtumlande upplevelse fyllt av nyskapande och fräscha filmrepliker? Japp. Men den var ändå helt okej. Just Like Heaven. Det var ju ändå Reese. Men Reese borde nästan ha varit lite mer Reese.  Som i Legally Blonde eller Walk The Line eller faktiskt till och med Sweet Home Alabama (en av mina favvo kolla-på-om-och-om-igen-filmer). Reese Reese. Baby pleaze.

Dagens/veckans valet och kvalet: åka till Malmö och Malmöfestivalen bara för att se Tegan & Sara? Tre dagar efter att Popkollo Malmös avslutningskonsert redan varit? För: TEGAN & SARA, ryktena om ett eventuellt gratis hotellrum. Mot: Tid, pengar, sans & vett.

Uff. What to do. Hälp me.

Prison Break är bara aningen för fyllt av spänning för min smak. Nu är jag ju helt uppe i varv. Lockdowns, riots, någon får reda på att de ska rymma, doktorn är instängd i ett kontor med massa fångar som håller på och bryter sig in, han som ska dö håller på att bli dödad... Too much.

I morrn blire Gilmore eller Greys Anatomy, hör du det råttan?

Tegan &Sara

Har släppt ny skiva! Jag ÄLSKAR det bandet. Har snart lyssnat igenom skivan en första gång och det låter grymt. Så klart. De är ju bäst.

Jag har ju också så här ett par år efter också fattat grejen med Grey's Anatomy och lånat hem dvd-boxarna från mamma. De har sjukt mycket Tegan & Sara, typ varje avsnitt spelas någon låt. Somebody more than me loves them...

Seattle. Portland. Jag tror jag tänker på de ställena varje dag. Allt verkar hända där. Allt bra kommer därifrån. Förutom några andra saker som kommer från Kanada, Berlin och Brighton. Som Basia Bulat, Hidden Cameras, it's a musical!, Electrelane och Pipettes. Till exempel.

Eller Willie Mae Rock Camp från New York.

Eller kanske till och med The Tonic Bang och Popkollo från Hultsfred.

Men det är ändå inte utan att jag längtar härifrån. Ibland. Som nu till exempel.


Beep beep

Who's got the keys to the jeep? Vroooom.

Är rastlös, lite uttråkad och önskar att jag istället var på smålullig och svängde mina lurviga någonstans till onödigt popiga dängor.

Tror hela tiden att internet ska innehålla så mkt mer intressant än vad det gör. Jag tror att jag egentligen tror att jag är mycket bättre på internet än vad jag egentligen är. Jag var ändå 16 när jag skaffade min första mailadress, det måste räknas som ett handikapp. Men jag vill vara att det ska dimpa ner något kul. Någon typ av feedback från världen på att man finns och är bra. Hallå? Eko eko eko.

iTunes är ett jävla gissel egentligen. Så fort man får super-urge att spontanköpa något så måste man först battlas med viljan att ha detta något fäst på cd-skiva. Med ett omslag man kan ta på, bläddra i och kika runt i, se framför sig, sortera in med de andra finingarna in the skivhylla. Jag behöver min skivsamling för att känna mig som en bra människa dammit. Det är när jag tittar på den som jag påminns om allt bra och fint som finns i världen. Och så känner jag mig fin för att jag fattar att just dessa skivor är bäst. Utan dem så är det så lätt att få för sig att allt är meningslöst, att glömma allt bra. Jag är typ neanderthalare. Tjena.

Jaha så var det sista emmaboda. alltså är de helt pretto i huvet? indien är död? jag fattar inte. jag gillar de flesta band som spelar där men jag fattar inte grejen de gör av att de bokar indieband. och att nu finns det inte indie längre för den är död. samtidigt som de enligt egen utsago bokat det bästa programmet någonsin. vad missar jag egentligen?

äsch. orka bry sig. jag ska nog ta paus från den allmänna festivaldebatten.

häromdagen när vi avslutade popkollo och alla deltagare fick plocka med sig hultsfredsaffischer om de ville så hörde jag en förälder eller ett äldre syskon säga "affischer från en misslyckad festival" när jag gick förbi. Folk är så sjukt trevliga må jag säga. Och tacksamma.

Och där ligger en stor del av anledningen till att jag behöver min skivsamling. Folk är ju inte kloka. Deras beteende är inte normalt. Om folk misslyckas med något i sitt liv så kanske ens första reaktion inte bör vara rätt åt dem, här är tusen anledningar till att det gick fel och du förtjänar det. Eller? Jag var under intrycket att vi höll på med någonting bra och positivt här.

Jag har mer och mer börjat gilla "men gör det själv då". Det ligger någonting i det. Alla måste fan tillföra något positivt här i världen annars har de ingen rätt att kommentera den och verka i den. Att göra allt positivt ogjort genom sina negativa, själviska, destruktiva, missunsamma kommentarer.

Ge någon en komplimang. Gör något som får någon annan att känna sig bra. Gör du det? Ja då kanske du fattar vad jag menar. Det krävs bara en simpel kommentar för att förta glädjen i något som tagit dagar, veckor, månader att bygga upp.

Så jävla o-popkollo. Asswipe!


Jag i siffror

I förrgår hade vi ledare en trevlig eftersläckare hemma hos oss på kvällen efter att vi städat och råddat allt efter en avslutad popkolloperiod. Det blev pizza, något glas vin och vuxentest. Såå klart.

Rätt klyschiga dåliga frågor men total succé. Det visar sig att min kära råttan är - håll i hatten - 33,9 år! Hennes biologiska ålder är 27 år minus några dagar, hon fyller i i mitten av augusti. Hihi.

Så gör jag testet. Är lite nervös för vad som ska visa sig. Vet inte om det skulle kännas värst att bli mycket yngre eller mycket äldre än jag egentligen är. Båda scenarier känns hyggligt jobbiga. Men oron var helt obefogad visade det sig, jag är nämligen exakt min ålder. Jag var enligt testet 27,6 år. Jag räknade ut min ålder enligt decimalsystemet och jag är... 27,59 år...! Sinnessjukt. That's fucked up.

Jag har även fastslagit min intelligensnivå också. 124 fick jag. Jag skulle skryta otroligt mycket med det om inte
den skalliga mobykopian på mitt jobb fick 125. Jävla as.

Men ändå, erkänn jag är smart? Det var minnesstestet som fuckade resultatet. Först hängde jag inte med på instruktionerna, sen är mitt huvud så splittrat och okoncentrerat these days. Annars hade jag piskat den skallige...