Bobby Baby: We Made Mistakes

Fantastiska Bobby Baby har ny bild, ny bakgrund, ny luva och framförallt en ny låt på sin myspace! We Made Mistakes heter den och är jättejättefin. Allt känns bättre när man lyssnar på Bobby Baby. Borde på regelbunden basis intas tillsammans med övrig morgonmedicinering för stressade och oroliga själar.

Lyllos Berlin som har henne. Undrar om den staden förstår? Om inte så står Hultsfred med öppna armar. Kom hem. Vi börjar om igen. Vi glömmer allt. Vi kan grilla korv vid Hulingen och simma på Hagadal. Spatsera längs med Oskarsgatan och shoppa billigt fika på Willys. Ta en öl på torsdagspuben och läsa Vimmerbytidningen.

Eller...?

image51

Vad var det jag sa

Nästa cover på Umbrella, denna gång av Manic Street Preachers. Ja, vad var det jag sa?

Men den här hade vi nog kanske klarat oss utan. Enda anledningen Manic Street Preachers ägt existensberättigande den här sidan sekelskiftet är väl Nina Persson. En Rihanna-cover kommer inte att ändra den saken, även om de visar prov på bra smak.


Helvete!

Vilken jävla knock Futureheads "The Beginning Of The Twist" är. Helt sjuuuuuukt... Det ser ju inte direkt ut som att den ska vara en knock om man kollar på till exempel den här bandbilden:

image50

Dans dans dans och öl öl öl comes to mind.

www.myspace.com/thefutureheads


The Deer Tracks

Det är väl egentligen helt meningslöst att skriva om hur andlöst vacker och intensiv electronicapop The Deer Tracks gör vid det här laget när durmer.blogg.se redan berättat det för hela världen. Men han är ändå från Gävle och borde ses som part i målet. Jag däremot är från Borlänge, och därför en frisk fläkt i frågan. Och jag säger - det här är den bästa electronica jag hört sen... ja, möjligtvis någonsin faktiskt. Kolla in deras myspace och sen marsch bums och köp skivan. När den släpps. Vilket jag inte vet när det är, men jag återkommer i frågan.

För övrigt så har fantastiska Palpitation spelat in nytt material och lagt upp på sin myspace: www.myspace.com/palpitationband. Det är precis lika bra som annars. Vilket betyder att det är löjligt bra och inte rekommenderas för lyssning om du av någon anledning behöver din hjärna till annat under tiden.

De spelar i kväll på O-baren för de lyckliga som befinner sig i huvudstaden. Mig icke inkluderad.

Stackars New York

Först I Am Legend. Sen Cloverfield. Filmvärlden verkar just nu unisont inställda på att armageddon kommer drabba världen snart, och att New York är första och sista anhalten.

Det bästa av allt är att dit ska jag och råttan om exakt 31 dagar. Spännande det känns nu. Börja nedräkningen.

Vi får hålla tummarna för att det inte ser ut så här vid inflygningen...

image49

Annars så tycker jag att Cloverfield var en helt okej rulle. Men halva salongen bakom mig på Borlänges biopalats Metropol uttryckte efter filmen undringar såsom "är det ett skämt eller?" och "har jag betalat 85 kr för att se det här?". Om de syftade till att filmen var ovanligt bra och att 85 kronor var chipsbilligt för så mycket kvalitet på en och samma 1,5 timme, eller om de tyckte att den var dålig får väl de lärda tvista om.

Min bror Ulf som är ultranördig filmexpert ger den dock mellan 3 och 4 på en skala av 1-5. Och han om någon borde ju veta tycker man. Jag sätter min femma på honom.

En geografisk analys av min musiksmak

I dag skedde historia på min last.fm. Tegan & Sara förlorade sin förstaplats på topplistan över mest lyssnade artister till Basia Bulat. Betyder det här att jag älskar Basia mer än tvillingarna? Det vet jag inte, förmodligen inte. Vad jag vet är dock att Tegan & Sara innehavt förstaplatsen sedan början av min last.fm-karriär för snart ett år sedan. Och att det är sjukt mycket Kanada över hela listan.

En snabb geografisk analys av mina topp tio mest lyssnade artister visar följande:

1. Basia Bulat (403)..................Kanada
2. Tegan & Sara (399)..............Kanada
3. The Shins (236)....................Portland, OR
4. Young & Sexy (230)..............Kanada
5. Radiohead (221)..................Oxford, UK
6. The Blow (217)......................Portland, OR
7. Feist (207)..............................Kanada
8. Hästpojken (190)..................Göteborg, SWE
9. Beirut (186)............................Kanada
10. Vampire Weekend (172)...New York

Radiohead kan man ju säga finns där på gamla meriter, jag sökte mig till deras världsbild när jag var 17. Då var England helt klart i centrum av mitt attention span. Resedrömmarna handlade ofta om London och deras skivaffärer och second hand-butiker.

Lite förvånad blir jag över Sveriges svaga representation, i min självbild ser jag mig själv som någon som lyssnar rätt mycket på svenskbördig musik. Och att det är Göteborg av alla städer som letar sig upp på topplistan. Det är inte bara Hästpojken, längre ner på listan dyker också Sambassadeur och My Darling YOU! upp. Tydligen identifierar jag mig mycket mer med göteborgare än vad jag själv hade en aning om.

Men sen då - Kanada och Portland. De här ställena verkar ju ha någon slags metafysisk dragningskraft på mig. Båda ligger norrut. De befolkas av människor med skäggväxt och flanellskjortor. De genomlider samma mörka vinterhalvår som Sverige. Vi är nordbor och delar förmodligen ett sinne färgat av melankoli och svårmod. Vi är antitesen till Kalifornien och Miami Beach. Dalkullan i mig känner sig väl hemma någonstans i det här antar jag.

Och så lite indiekredd från det stora äpplet som summan av kardemumman. Så var den geo-psykologiska profilen av mig klar för den här gången.


My Darling YOU!

Livet går i cykler. Årstider, favvokläder, Gilmore Girls-säsonger, längtan bort, längtan hem, känslor av total meningslöshet, känslor av betydelse och klarseende. Allt lämnar en förr eller senare för att någon gång komma tillbaka igen. Man vinner då insikter, tar sig ur sitt svarta hål, känner sig mognare och visare för man kommit på något väsentligt och grundläggande inom ämnet livskunskap och självkännedom. Som hur man håller jobbet, stressen och prestationsångesten på mattan. Som att det är roligt att vara full. Som att man tycker om sina vänner. Som att man inte kan dricka mer än två glas vin utan att bli bakismongo nästa dag. Som att man passar bäst i skjortor eller t-shirtar med stor hals. Som att man inte passar så bra i brunt och beige. Som att man hör hemma på landet - och i storstaden, samtidigt. Som att man mår bra av att ta en springtur ibland och äta mycket grönsaker.

Sen glömmer man allt det och gör samma misstag igen, försummar saker man bryr sig om, prioriterar fel saker och hämtar all livsenergi från en påse lösviktsgodis från Willys. Sakta utvecklas en ångest över något man inte riktigt vet vad det är eller av vilken anledning den är. Så grubblar man över det ett tag, når till slut ett genombrott och lyckas analysera sig själv tillräckligt träffsäkert för att komma fram till en konstruktiv lösning, vid det laget mår man också tillräckligt kass för att vara sjukt målmedveten och framgångsrikt bryta trenden. Det är man sjukt nöjd med i ungefär en halv dag innan man sakteliga påbörjar förfallet en gång till och glömmer allt av relevans.

Ja, vad vill jag ha sagt med det här. Jag har identifierat en cykel i mitt liv. Den stavas My Darling YOU!. Jag återkommer alltid till det bandet. Och varje gång jag gör det gör jag det med buller och bång, då är de i min värld inget mindre än världens bästa band.

För det första har de ju finaste bandnamnet. De har också bästa melodierna. De gör kravallpop, alltså pop som i refrängen får lyssnaren att vilja höja en knuten näve och vråla med i punchlinen (*begreppet kravallpop myntades för ungefär fem år sen på onsdagspuben i hultsfred av Håkan Durmér by the way, jag tror han pratade om bob hund om jag inte minns fel). Kravallpopsfaktorn är den kanske enskilt viktigaste faktorn i bra pop, och den faktorn har MDY! ton av. Och de är helt loja, som två stora egocentrerade bäbisar eller tonåringar som kräver uppmärksamhet och uppassning från sin omgivning. Någonting har brustit inom dem för länge sen, det finns inget utrymme för pardon eller hänsyn. När de inte låter packade så låter de bakis, ibland låter det knappt som att de är vakna eller pallar bry sig om att sjunga de max två minuter långa låtarna. Kompromisslöst och lojt rakt igenom. Och samtidigt drypande desperat och dränkt i melankoli, bitterhet och arbetarkamp.

Nu har jag ju inte ens nämnt texterna. Hade varit enkelt att bara citera låttiteln "Please Don't Talk To Me I Fall In Love So Easily" för att befästa min poäng, men "Bad times are on" är en sådan riktig liten aggropärla med romantiska förtecken att jag måste citera den lite. Kolla bara:

Last night there was some trouble in the park
/.../
We were drunk and our minds were light
But all the shitheads wanted was to fight
One of them got up and threw a punch at you,
Even though you'd done no harm
That night had lost its charm
So if you go to war I'll go to war with you
And if nothing else comes to mind
I'll break his fucking spine


Vet inte varför jag älskar den här versen så mycket. Och när han går upp och skriker det sista "break his fucking spine" och aaaaa-aaandet tar vid i sann göteborgspops-anda. Kanske för det där med knytnäven. De stannar inte vid knytnäven i luften, de krossar ryggraden.

Alltså, jag är inte så här aggresiv i verkliga livet. Bara i min iPod. Om någon skulle krossa någons ryggrad framför mig så skulle jag med största sannolikhet känna starkt obehag och möjligtvis fysiskt illamående.

Swedesplease, bloggen som kan mer om svensk indiemusik än hela indiesvrige tillsammans, dissar de My Darling You!s senaste singel "Jump The Train" skoningslöst. Mycket handlar om det här med att sjunga rent, vilket de tycker att MDY! gör i andra låtar men inte i den här. Öh... okej. Jag tycker nya låten är rätt cool. Men det här med att sjunga rent har ju å andra sidan aldrig varit en sådär sjukt viktig grej för mig, vilket har varit anledningen till att jag har kunnat lyssna på och älska MDY! medan andra, mer anala musikelitister inte kunnat det.

Här är videon i alla fall om ni är sugna på att kolla in och bedöma själv.



Och vill ni prompt kolla in deras myspace så är den här: www.myspace.com/mydarlingyou

Glömde visst ta i trä

I och med att det allt som oftast är sträckan Hultsfred - Linköping som fuckar så blev jag väldigt excalterad när Kustpilentåget rullade in på perrongen och tänkte att tja, det här kan ju ändå bli en hyggligt smärtfri resa.

Glömde då att ta i trä så klart. Som ett brev på posten kom ersättningsbussen mellan Linköping och Katrineholm. Och busschauffören med noll ambition att få oss att hinna fram i tid till våra respektive anslutningar. Det tyckte han att det får ju SJ hjälpa oss med. Han jobbar ju inte för dem, har är ju busschaufför.

Ja, eller så kör du en så kallad ersättningsbuss vilket innebär att din existens i sammanhanget helt hänger på att du ersätter det tåg vi alla skulle ha åkt med, therefore you are our bitch man... Eller nja. Okej jag ska inte svära. Det blir så obehagligt då.

Nu är jag i alla fall på väg till Hallsberg. Kul, där har jag inte varit på ett tag.

Ankomst till Borlänge - 57 minuter efter ordinarie tid. Wich means - no money back for me. Inte för att jag bryr mig mest om det. Men mitt liv skulle jag vilja ha tillbaka. Förmiddagenas entusiasm och kärlek inför världen, var gjorde ni av den?

Äntligen på väg

Bara fem timmars tågresande kvar, sen ligger Borlänge under mina fötter. I dag hade tågkompaniet dessutom vänligheten att bistå med ett riktigt, kustpilentåg, och inte krösatåg som de senaste tre gångerna jag rest med dem. Ett Gilmore, ett par medhavda avocadomackor och en kaffe och jag känner genast harmoni och välvilja mot världen.

Rory (dotter i Gilmore Girls) var typ roligast i hela världen när hon i förra avsnittet precis hade kommit på att hon inte gjort tillräckligt mycket charity work och extra curricular activities för att komma in på Harvard. Dean (hennes pojkvän) försöker övertala henne att slappna av och ändå njuta av ledigheten lite. Då säger Rory:

"But I can't! I need to find a retarded kid and teach him how to play softball"

Fan vad det fångar skevheten med ideellt arbete ibland. För vem gör man saker egentligen? Hur genomtänkt och idealist är man, egentligen?

I övrigt så tvivlar jag på att det här året kommer att bjuda på något vackrare och mer avväpnande än fantastiska Adele och hennes debutskiva 19.
Myspejsa henne vettja om ni inte redan lyssnat.


Dagens retro är helt klart Roy Orbison "I drove all night" och Mama Cass "Make your own kind of music".


Breakdown, breakthrough

I dag kapitulerade jag till slut för urgen att öppna en flaska vin trots att jag inte vet om jag kommer hinna (eller kanske mest om jag vill hinna) dricka upp den innan jag sätter mig tåget till borlänge på fredag. Men när råttan korkade upp sitt vin på andra änden telefonluren så kunde jag bara inte motstå. Och det känns redan som ett klockrent beslut. En sjukt motig vecka i mental uppförsbacke kantad med tusen kilo prestationsångest inför precis allt mötte precis sin värdiga motståndare - glaset med det röda vinet. Also known as the happy place!

Jag vet ju egentligen det här, vad flummar jag och funderar om? När Håkan öppet ställde frågan till hela kontorslandskapet i eftermiddags om det inte var någon mer än han som satt och var sugen på att gå hem och dricka sprit så blev jag träffad. Nej, jag kände mig inte träffad, jag blev träffad. Jag satt nämligen precis och funderade på om jag inte skulle gå hem och dricka lite vin för att få igång tankeprocessen lite. Så det är alltså inte bara jag. Skönt.

Men jag hade lite breakthrough i dag ändå. Även om jag satt kvar och jobbade på utan alkoholhaltiga incitament så lyckades jag nå fram till någonting som kan liknas vid ett genombrott. Jag fattar äntligen hur jag ska lägga fram saker och hur de ska hänga ihop och hur vi ska göra för att vi ska fatta hur de hänger ihop - om ni fattar vad jag menar.

Nu fattar jag knappt själv vad jag menar. Men det ordnar nog upp sig till i morgon. Nu har jag viktigare saker att tänka på.


Soda Fountain Rag

Gaaaaalet. Popsensation. Fantastiskt. Kissa på sig material. Helt efterblivet.

Helt plötsligt känner jag urgen att framhålla att jag faktiskt är en fjärdedels norsk. Och det av den enkla anledningen att Soda Fountain Ragtime kommer från Bergen i just det landet. Hon och olja.

Det känns som att hon borde komma från Sverige. Alla hennes favvo-artister enligt hennes myspace är indiesvenskar. Rough Bunnies, My Darling YOU!, Broder Daniel.

Ragnhild heter hon bakom namnet. Hon gör och spelar allt. Och hon gör det så himla bra.

Lyssna bara på låten I Wanna Be Your Cat. Och gör det här:
www.myspace.com/sodafountainrag

image48
Grym poptjej och söt vovve


Verkar som att...

...ögontjänarnas champion Håkan Durmér fått ett par riktiga arbetsuppgifter till slut. Sveriges mest kvantitativa blogg har nämligen inte uppdaterats sedan i går eftermiddag. Det måste innebära att Håkan äntligen fått något att göra förutom att finnas, synas, höras och möjligtvis slå på en kanna kaffe var fjortonde dag.

Hällefors

Var i Hällefors och höll föredrag om Popkollo i torsdags. Och i Hällefors av alla ställen finns en grymt charmig, bångstyrig, intressant, fingertopps-schizofren butik. Enligt personalen så köper de in "allt de är intresserade av". Och det de är intresserade av är på skivfronten till exempel amerikansk hip-hop, Idolartister och Bedroom Records-indie. Nu har jag glömt vad butiken heter för jag glömde påsen i Stockholm.
 
Jag fyndade bland annat Ying Yang Twins, Tralala, Las Palmas, Vapnet och The Essex Green för 155 kr. Det, mina vänner är vad jag kallar ett klipp. Kan närapå framgångsrikt lindra abstinensen efter cdon-beställningen som inte hann fram innan mitt tåg lämnade Hultsfred i onsdags. Innehållandes bl.a. nya Hot Chip och Michael Jackson.

Hade jag bara haft mer än en kvart på mig att botanisera hade jag nog kunnat lägga gott och väl halva lönen i den butiken. Men nu hade jag inte det. Men har ni vägarna förbi Hällefors av någon anledning så tycker jag ni ska göra det. Den ligger vid något som kallas Formens Hus, alldeles vid järnvägsspåren, andra sidan "centrum" med ICA och bokhandel.

Bara ett tips.

Bye Bye Mulltoa - hej hej Högdalen

För från och med i dag är råttan och esset officiellt innehavare av en lägenhet i storstaden. Och inte nog med att den har inomhustoa, den är av modellen vattenklosett. Fan så flådigt.

Jag har ännu inte sett underverket som råttan landade dealen på i dag, men i min hjärna är det redan världens bästa lägenhet. De fem bilder som ligger uppe på nätet (varav en är på tvättstugan) har jag glott på trettioelva gånger om med en lätt nyförälskad känsla i kroppen.

Nisse - förbered dig på att snickra loftsäng!

Fan, 2008 har ju verkligen skött sig så här långt. När 2007 lyckas vara så overkligt katastrofartat så blir det ju svårt att inte titta upp och se efter om det inte sitter en skäggig gubbe i molnen trots allt. Tomten alltså. Nu när han har semester och tar igen sig efter stressiga juletider.

Well. Bye bye mulltoa på Värmdö. Jag kommer och avskedsbor en sväng i helgen. Och till sommaren kommer jag och hälsar på. Jag lovar.

I dag

Är det riktigt roligt att jobba på Rockparty.

Den här dagen själv kan nästan mejka upp för hela fjolåret.

Till och med jag får lätta rysningar av Rage Against The Machine-bokningen. Och Rufus Wainwright är ju fakiskt en riktig pärla för anhängare av den universellt goda musiksmaken. Adam Tensta kommer välta festivalen med sin cool. Johnossi känns sjukt kul att återse efter så lång tid.

Believe the hype, eller
kolla in den själv.


...och det är alltså den här som är nybliven farsa till fyra små valpar

image47

Ahh I just can't sit still!!

Jag känner mig som fucking Cecilia Nordlund. Kan inte sitta still. Kan inte koncentrera mig. Jag får Too much excitement på en och samma gång. Alla känslor... Ja ni fattar. Jag är uppspelt!

Råttan har precis varit och kollat på det hon nu benämner som vår framtida lägenhet i Stockholm. Nu härjar vi runt om vilken budgivningsstrategi vi ska ha. Aaaah jag kissar fan nästan på mig av excitement, det här får bara inte gå åt fanders. Jag vill ha ha ha. Vill. Nu!

Zeke - världens sötaste vovve - har blivit farsa åt fyra små valpar! Mamma & Perra ska ha en av dem! Jag måste hem till Borlänge nu och se dem! Det pirrar i hela kroppen. De är tydligen precis hur söta som helst. Ååaaahhh.... Kill me, why don't you?

Och - i morgon släpper vi artister till festivalen. Varför är jag så excited över det? Jo, därför att det finns anledning. Jag tror det kommer bli överpepp.

Jag kan inte sitta still. Jag kan inte koncentrera mig. Jag vill bara fram i tiden.

Tillbaka till framtiden. Det är en bra film det. Faktiskt min favvo.

Överlevnadsinstinkt?

Jag försökte kolla på Melodifestivalen men istället så lyssnar jag på Palpitation och surfar planlöst runt i de svarta tidshål som i folklig mun kallas facebook, myspace och bloggar.

Lite överraskad av mig själv är jag. Lite E-Type och Poodles brukar inte avskräcka mig. Jag är trots allt från Borlänge.

Men kanske var det överlevnadsinstinkten som tog över. En popnörds reptilhjärna som rycker in och tar över kommandot när det vankas dåligt omdöme hos värden. En själslig spärr. Kanske låg jag i farozonen. Och visste inte ens om det själv. En kväll med Melodifestivalen var allt som skulle krävas för att skjutsa mig över kanten varifrån ingen återvändo fanns.

Eller så är jag bara disträ och youtubeskadad och klarar inte av att kolla på klipp som är längre än två minuter.

Lyset är hemma men det är ingen som tänder på

Saxat ur ett helt normalt samtal med min vän Nygård, a.k.a. Ensam Hemma Själv.


Förvirrad, och lite arg

Kom precis att tänka på den gången uttrycket "förvirrad, och lite arg" uppstod. Jag var 18 år, gick i trean på gymnasiet. Jag och mina bandkamrater i mitt dåvarande band Kvack! skulle åka till London och hälsa på vår basist Anna som lämnat oss för att leva la vida au-pair. Jag och sång-Hanna sitter i rökrummet som på den tiden fanns i anslutning till baren på Arlanda. Flyget var försenat, så klart. Vi var hade hunnit ta ett par öl och kanske någon tequila i baren och började redan bli lite bakis. Hungriga var vi också. Och rastlösa. Trummis-Carro sticker in huvudet i rökrummet och ställer en fråga. Sång-Hanna stirrar på Carro samtidigt som hon fem gånger i rad lyckas missuppfatta vad det är Carro säger.

Förvirrad, och lite arg - blev hennes diagnos för kvällen.

Det stämde så himla bra överens med hur vi var på den tiden också. Tänkte på det nu för jag kom på att jag inte alls är så längre. Jag vacklar hela tiden på gränsen till cynism och bitterhet, med högst spontana utfall av lycka eller tilltro till livet. Oftast som en positiv sidoeffekt av en lyckad fylla eller retarderat bra poplåt. Eller båda.

Jag vet inte om jag önskar att jag faktiskt var mer som jag var förr, så oskyldig och ursäktande inför världen men samtidigt med en svag underton av hälsosam ilska som var tonåring bör ha. Eller om jag faktiskt är sjukt tacksam att jag har min butterpansar utfälld mot min omgivning för det besparar mig sådant jag inte pallar med.

Vad jag vet dock är att vin är sjukt gott. Och att jag nog är rätt bitter, men att det knappast bara är mitt fel. Och att Hästpojken är helt sinnessjukt bra. Fan vad jag får skämmas för att jag någonsin tvivlat. Det här är konst. Det är så desperat och episkt att jag måste dricka mer vin.


Does it offend you, yeah?

Nej det gör det faktiskt inte. Att bli definierad som kackerlacka på en av Sveriges Mest Inflytelserika Bloggar (enligt Durmér själv vill säga) förolämpar inte mig. Tvärtom blir jag bara glad, för det inlägget kan ge folk uppfattningen att jag faktiskt jobbar. Att jag till och med är en av få som jobbar på det här kontoret.

Det är bara att tacka och ta emot.

Sen om Håkan Durmér får bajs nerslängt i sitt brevinkast är ju inget jag kan göra något åt.

Horseboy

I nätmagasinet Judys sidekickblogg frågar sig Sofia om Hästpojken verkligen är bra på riktigt. Precis samma fråga har jag ställt mig. Och nu har jag skivan och svaret. Och ja, det är faktiskt sjukt bra. Just nu vill jag knappt lyssna på något annat än just Hästpojken, och det nästan ännu konstigare är att jag har längtat efter att få göra det i hela två dagar.

Antingen vaknade jag med en kromosom för mycket i morse, eller så har Göteborg injicerat mina popvener alldeles för sällan senaste tiden. Men jag behöver det här som jag behöver mitt morgonkaffe, min enomdan-tablett och mina gilmore girls-boxar.

image46

www.myspace.com/hastpojken

Basia Bulat: In The Night EP

Precis när jag trodde att mina känslor för Basia Bulat hade coolat av sig några grader och jag kunde börja leva normalt igen så dyker hon upp som från ingenstans med In The Night EP. Och den är så bra att jag mentalt kissar på mig av entusiasm. Jag fattar inte hur någon kan vara så här bra. Jag vet att hon är från Kanada, men ändå. Det borde inte gå. Fan vad bra. Jag känner hur jag sakta retarderas allt eftersom peppen utmanövrerar min hjärnkapacitet bit för bit. Så då vet ni vad det beror på om jag beter mig underligare än vanligt i morgon.

Se, lyssna, njut och lev:



Och köp EPn för bövelen!

...och nu när Popadelica till slut övertygat mig om att åka till deras folkpark i början av maj så kan de väl vara så vänliga och boka Basia nu också när jag ändå anstränger mig?

Årets första springtur

Ja, här sitter jag och är sjukt nöjd med mig själv. Med all rätt också. I dag genomförde jag nämligen årets första springtur. Och jag överlevde.

Mitt största problem (eller nej okej jag överdriver inte största då men ni fattar) med vintern är att man blir så låst. Det är vare sig väder eller dagsljus till att aktivera sig utanför hemmets dörrar och därför har man två alternativ om man inte vill möta våren med förtvinade muskler och allmänt dålig kondis. Man kan 1) spela innebandy, 2) gymma.

Mitt vanliga jag spelar innebandy på vintern. Men sen sju av mina före detta lagkamrater tog studenten i somras och flydde byn illa kvickt, ytterligare två gick och fick barn och ytterligare en annan helt enkelt prioriterade en helt annan, helt värdelös sport (handboll), så är inte det så enkelt. Mitt forna innebandylag är ett minne blott.

Så jag svalde min världsbild och sökte mig till Vimmerby. Det funkade ju så länge Bozobilen gick och man faktiskt kom till träningarna. Nu när chauffören av Bozobilen även hon dragit, min råtta är i huvudstaden och jag fortfarande inte har körkort så hör även denna lagmedverkan till historieskrivningen.

Så det blev gymet då som kompensation. Men man, är det trist ibland. Och luktar gör det. Och okej, man odlar lite muskler och det är bra, men kondisen fortsätter ju lida. Träningscykeln just doesn't cut it.

Så i dag bestämde jag mig. Jag drog från jobbet redan vid fyra så jag skulle hinna ut innan det blev mörkt. Så gav jag mig ut. Och fan vad skönt det var. På riktigt så tyckte jag att det var skönt.

Jag hade trott att jag skulle avlida, senast jag provade på det här med att springa, under den sista träningen med Vimmerby jag var på, så fick jag på riktigt blodsmak i munnen.

Men här sprang jag, och ingen blodsmak. Jag kände mig som kungen.

Och så fort det började bli jobbigt så behövde jag bara tänka på träningscykeln på gymet för att vilja springa 5 mil hellre än att cykla 15 minuter. Fan så tråkig träningscykeln är... Fatta folk som går på spinning??? De måste ju vara självplågare.

Tjugofem minuter sprang jag. Tycker jag var godkänt för ett första lopp. Borde innebära att jag sprang 3,5 km. Då är inte femman borta och Ace är snart back in the game.

Hallelujah. Peace!

Men ååååååååhhh....

Nu har dom bokat Kings Of Convenience också.... åååååååh hjälp....

Håkan, nu är det du som pallrar dig till Popadelica med mig den 3 maj, hör du det?

Råttan darling - du kör. Eller jag övningskör och du handleder. Sounds fair?

Tänk att min kärlek till finstämd popmusik skulle visa sig vara min akilles häl.

Operator Please

Gud vad galet. Vilket galet gulligt band. Tänk att så goda saker kan komma ur Australien.




Kolla in
Operator Please på Myspace...


Att få ha sin Håkan i fred

I går spontanköpte jag Håkan Hellströms Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått på Konsum. Slängde med Britney's Greatest Hits också så det blev en knapp hundring för två välmotiverade inslag i skivsamlingen som av olika anledningar ännu inte letat sig dit.

Nu sitter jag här med lite försenad Håkanfeber i min egen privata luva. Jag inser vikten av att få avnjuta en artist i fred. Att forma sin egen relation till låtarna, inte få den manglad in i sitt medvetande av media och allmän masshysteri.

Håkan har lidit av (eller rättare sagt - JAG har lidit av) vad jag skulle vilja benämna som Timbuktu-syndromet. Överallt hela jävla tiden, ingen paus, ingen tystnad, ingen återhämtning. Bara i ditt ööööööraaaa.

När sådant händer så låser det sig helt. Då dör det för mig. Alla känslorna på en och samma gång, puts väck.

Men nu sitter jag och reminissar on fantastiskt vackra 13. Genomlever en imaginär euforisk follefylla till Klubbland. Och kommer på mig själv med att önska mer än mycket annat att jag snart får uppleva mannen på en scen nära mig, väldigt snart.

Men för att inte utstråla alltför mycket kärlek denna kulna tisdagsmorgon så kan jag samtidigt passa på att ställa mig frågande till skivbolaget som verkligen gjort allt för att jag inte ska kunna lyssna på Håkan-skivan i min mediaspelare. Först är det avtal som ska läsas och signeras, sen är det deras egen sjukt jobbiga spelare som man ska använda för att rippa in skivan, och när man väl lyckats med det efter oförlåtligt lång och mödosam tid så kan man inte ens lyssna på skiten i iTunes. Windows Media Player har de bestämt att jag ska använda för att lyssna på MIN skiva som JAG köpt och betalat för.

Det enda sättet jag kan tolka den gesten på är att de pissar på alla som väljer att köpa deras musik i och med att de som laddar ner den olagligt belönas. Var det verkligen tanken...?

Om det är skivindustrin så kommer jag inte sörja deras bortgång...

Någon som försöker säga mig något...?

I nyhetskorgen denna morgon:

Niccokick på Sverigeturné

2008-01-31 16:53

Niccokick

22 februari - Eskilstuna, Raw
23 februari - Örebro, Satin /Klubb Smart
19 mars - Uppsala, Kalmar Nation /Boom Goes the Dynamite
20 mars - Karlstad, Koriander Bar & Deli
21 mars - Göteborg, Pusterviksbaren /Slippery People
22 mars - Helsingborg, The Tivoli
29 mars - Stockholm, Debaser Medis /Send in the Clowns
4 april - Lund, Mejeriet
5 april - Halmstad, B&B /Midnight Rock
2 maj - Västerås, Sigurdsgatan 25
3 maj - Huskvarna, Popadelica
9 maj - Falun, Arenan
16 maj - Malmö, KB
31 maj - Hässleholm, Siesta!

Inte nog med att jag älskar det bandet, det är snart fyra år sedan jag såg en livespelning eller hörde något nytt material från dem. Min självbevarelsedrift har tvingat mig till att tyst acceptera deras bortgång. Och nu är de tillbaka. Som uppståndna från det döda.

Och bokade till Popadelica. Festivalen i Huskvarna Folkpark som även bokat The Hidden Cameras (världens bästa band), The Deer Tracks (som jag missade på Rookie senast) och Johnossi (som man inte heller sett skymten av på år och dar).

Nu kanske jag kollat för mycket på Lost men det verkar som att det av någon anledning är mitt öde att åka på Popadelica. Synd bara att det känns ungefär likvärdigt med att flygkrascha på en öde ö i Stilla Havet och fightas med övernaturliga monster och kidnappas av the others var och varannan vecka.